Che.GuruAnimal.ru

Myanmar tupým nosem opice (Rhinopithecus strykeri)

Myanmar tupým nosem opice (Latinsky Rhinopithecus strykeri.) (Born tupým nosem opice.) - pohled colobinae obydlí výlučně v severní Barmě, objevený v roce 2010, Thomas Geyssmannom ve spolupráci s jinými výzkumníky.


Myanmar tupým nosem opice (lat. Rhinopithecus strykeri)


Zpočátku pracují v Kačjinském stavu v severní Barmě, vědci, členové programu "Úsporné Myanmaru primáty", Vypočteno přítomnost těchto primátů, kde místní lovci přenesly lebky a kůže.
Zaujalo, barmské a zahraniční odborníci o džungli a bylo zjištěno, černé opice s bílými uší a brady. Ale nejnápadnější rys exteriéru se vyznačuje zahnutými nozdrami.




Prior k tomu, že se předpokládalo, že tupým nosem opice žijí pouze v Číně a ve Vietnamu. Myanmar tupým nosem opice je nejvzácnější druh řádu primátů. Oficiálně pojmenovaný výhled - Rhinopithecus strykeri na počest filantrop Jon Stryker, finančních programů.

Malá populace - od 260 do 330 jedinců - žije odděleně od ostatních tupým nosem opice v údolích řek Mekong a Salween. Vedle žije jiný druh - Yunnan tupým nosem opice. S největší pravděpodobností je to různé druhy opic, a to nejen členy jednoho druhu, ale různých barev.

Jméno tohoto druhu jsou povinni se dostat ven z charakteristické struktury nosu, který se zploštělým obráceného tvaru nahoru.
Vzhledem k povaze struktury nosu kýchne, když prší. Podle místních lovců, tyto opice lze nalézt v lesích v dešti: oni kýchání hlasitě jako voda vstupuje jim do nosu. V tomto deštivém počasí, které sedí na větvích stromů, schovává hlavu mezi koleny.
Říkají místní monkey - "Mey nwoah"Že v barmských prostředky "opice s hlavou zvedl",

Růst v Myanmaru tupým nosem opice - což je asi půl metru, a ocas je velmi dlouhý,: a půl krát delší než tělo.

V Barmě, v současné době existuje 15 druhů primátů, což podtrhuje význam této země pro zachování rozmanitosti druhů na Zemi.

ohrožený
Všechny druhy tupým nosem opic jsou ohroženy, a to zejména golubolitsoy (Rhinopithecus roxellana) a zlaté tupým nosem opice.
Hlavní hrozbou pro ně je lov a ničení jejich přirozeného prostředí těžebními prostředí.
Mezinárodní charitativní Fauna & Flora International požaduje naléhavá opatření k ochraně nově objevené druhy primátů.
Jejich odvolání, které v první řadě platit pro zástupce dřevařský průmysl.





vědecká klasifikace

královstvízvěř
typ: Strunatci
třída: Savci
četa: Primáti
rodina: Opice Starého světa
podčeleď: Colobinae
druh: Tupým nosem opice
vyhlídka: Myanmar tupým nosem opice (lat Rhinopithecus strykeri).
Sdílet na sociálních sítích:

Podobné

© 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru