Che.GuruAnimal.ru

Kakadu papoušek

Obsah článku

Kakadu papoušek - je název skupiny, spíše než jednotlivé druhy. Tato rodina se skládá ze 21 druhů ptáků.

Kakadu papoušků žije na Filipínách, Austrálii, Papua - Nová Guinea, Indonésie a na Šalamounových ostrovech. Z celkového počtu druhů a 11 z nich žije v Austrálii, 3 druhy - v Austrálii a na Nové Guineji, 7 - v jiných teritoriích.

Papoušek kakadu (Cacatuidae).
Papoušek kakadu (Cacatuidae).

Některé druhy ptáků obývají větší část kontinentu, zatímco jiní žijí v omezených oblastech, jako je černá kakadu jen nalezené v západní Austrálii. Někteří členové této rodiny byly vzaty mimo jejich přirozeného výskytu, takže ptáci zvyklí na Novém Zélandu, v Singapuru a Hong Kong.




Habitat kakadu papoušci jsou vysokohorské, tropické a mangrovových lesů. Tito ptáci jsou kočovníci a sedavý. Kakadu opustit své domovy místa během období sucha a výpadku elektrické energie. Tito papoušci jsou dokonale přizpůsobeny k civilizaci, mohou být často nalézt ve městě nebo na venkově.

Vzhled kakadu

V kakadu průměrné rozměry: délka těla je 30-80 cm a hmotnost se pohybuje od 300 do 1200 gramů.

Tělo je podsaditý v kakadu. Hlava zdobí hřeben dlouhé peří, tato pera jsou odlišné barvy od základní barvy. Ocas je malý, jeho hrany jsou zaoblené. Zobáku je masivní, zakřivený. Ve své podobě se podobá zobák papouška kbelíku. Vzhledem k této speciální struktuře zobáku, může kakadu snadno vyrovnat se s tříštícího kostce. Špička jazyka pokrývá rohovka je černá.

Kakadu - nádherný pták s exotickým vzhledem.
Kakadu - nádherný pták s exotickým vzhledem.

Kakadu jejich rychlému letu, mohou zrychlit na 70 kilometrů za hodinu. Tito papoušci jsou velké stoupání stromy. Na zemi chodí bokem. Kakadu krátké nohy se silnými drápy. V mužské a ženské opeření se v ničem neliší. Ale muži o něco větší než samice. Zabarvení papoušků kakadu přítomné žluté, růžové, černé a bílé barvy. Peří těchto papoušků není nalezen zelený tón. Ve srovnání s ostatními papoušky v představitelů tohoto typu opeření není tak jasná.

Chování a výživa kakadu

Kakadu papoušků - společenské ptáci, takže žijí ve smečkách. Pouze v hnízdění tvoří dvojici. V balení je k dispozici až 100 jedinců. V hubených letech, kakadu jsou kombinovány v tisících koloniích, které migrují do úrodných míst.

Kakadu zarážející krásu jejich peří.
Kakadu zarážející krásu jejich peří.

Některé druhy této rodiny krmiv na stromech, a druhý - na zemi. Strava se skládá ze semen, ovoce a hmyzu. Kakadu paraziti zotavil ze stromů, brání hnití. Pokud se spoustou jídla, tito ptáci živí v noci a ráno. V případě, že jídlo není dost, kakadu můžete strávit při pohledu na to celý den. Kakadu se svými silnými zobáky snadno vykopat hlízy ze země.

Naslouchat hlasu kakadu

Tito ptáci rádi koupat, obecně platí, že jsou pečlivě sledují jejich peří. V zajetí mohou snadno stát se připojuje k lidem, kteří pravidelně spolupracují s nimi. Kakadu může vyslovit slova a fráze jsou malé. Vzhledem k tomu, tyto papoušky silnými zobáky, mohou snadno rozebrat nejen dřevo, ale i drátěnou klec. Mohou být chytrý a otevřít závorou. Tito ptáci mohou být náladový přírodě. Když je papoušek kakadu neuspokojily, to produkuje nepříjemný hlasitý křik. Tyto domácí zvířata je lepší urazit, protože jsou velmi pomstychtivý.

krmení kakadu škůdci.
krmení kakadu škůdci.

Rozmnožování a očekávaná délka života

Kakadu papoušků tvoří monogamní páry po mnoho let. Samice ve věku 3-7 let mezi pohlavně dospívají, a samci dospívají v 8 letech. Chicks neopouštějí své rodiče po dobu 1 roku.

Kakadu postavit hnízda ve štěrbinách stromů nebo v prohlubních, ve výšce 7-8 metrů. Mohou také vybavit svá hnízda na útesy. Hnízda jsou postavena v blízkosti vody.

Kakadu snadno zkrotit ptáky.
Kakadu snadno zkrotit ptáky.

Inkubační doba trvá 20-29 dnů. Kakadu vajec vylíhnou 1-8. Čím větší je velikost formuláře, tím méně kladení vajec. Například, palmový kakadu ležel pouze jedno vejce. Je-li první vajíčko umírá, samička je druhou spojku. Zároveň se 20% vajec ve sterilním kakadu.

Mláďata se rodí bez peří. Od 5-11-tého týdne mají mladistvý peří. Od té doby, mladí se stávají křídlo. Životnost těchto ptáků je 60-80 let. A zástupci větších druhů žijí déle než ti v menších.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné

© 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru