Che.GuruAnimal.ru

Typy pštrosů

Obsah článku

Pštrosa je považována za největší, i když ne létání, pták. Všechny druhy sov žijí v teplých zemích v Africe a Austrálii, přednost savany a semi-pouštní oblasti.

Pštros - největší pták na světě
Pštros - největší pták na světě

S nimiž obvykle porovnat muže, který se snaží uniknout od svých problémů, a předstírat, že to není nic dotknout? No, samozřejmě s pštros! K dispozici je dokonce i výraz „k strkat hlavu do písku jako pštros.“ Zasloužený zvíře takové srovnání, ale ve skutečnosti skrývá svou hlavu nebo je to jen fikce?

Pštros je pták, i když ne létání, a patří do rodiny pštrosa. Zajímavé je, že když se přeložit název tohoto zvířete z řeckého jazyka, bude to znít kak „vrabec velblouda.“ Legrační je, ne? Jako jedno zvíře může být rád, a na velbloudu, a vrabec zároveň?!

Vzhled pštros

Žádný pták se nemůže chlubit takovými rozměry. Pštros - největší pták na světě. Jakmile dosáhnou výšky 2,5 metru, zatímco ne dávat v hmotnosti (150 kg). Na první pohled, pštrosi spíše nepříjemné a těžkopádná zvířata: mají velké tělo, dlouhé nohy, tak (Long) krk a malou hlavu. Docela zajímavé pštrosí oči jsou velmi poutavé barvy a mají dlouhé a tlusté řasy. Tohle je neobvyklý big-eyed kouzlo - pštros!

Koňské dostihy na pštrosy
Koňské dostihy na pštrosy

Peří zvíře volně a mírně vlnité vlasy. Barva peří může být černé a bílé vzory (u mužů) a hnědá s bílými (samice). Vyznamenání pštrosi z jiných ptáků je kompletní absence kýlu.

Kde přebývá pštros?




Území pobytu pštrosa je africký kontinent, a to především - východní a jiho-západní části.

Životní styl a chování zvířete

Nandu Darwinův
Nandu Darwinův

Pštrosi nemůže létat, ale běží velmi rychle! Utíkat před nepřítelem, mohou dosáhnout rychlosti až 70 km / h, rychlost dluží své dlouhé a silné nohy.

Naslouchat hlasu pštrosa


Ptáci dávají přednost usadit se v malých hejnech v otevřených savan a polopouští. Pastviny jsou často vidět v blízkosti zebry a antilopy. Společné pastva pro ně - obvyklou činnost.

Že konzumace footed ptactvo?

Pštrosi - všežravý. Samozřejmě, že hlavní potrava pro ně - rostlina (semena, ovoce, květiny, mladé výhonky), ale mohou jíst až zbytky zvířecí potravy pro dravce, ale ještě občas jedí hmyz, hlodavci a plazi. Pokud jde o pitnou vodu, a zde sovy nejsou příliš náladový. A pokud může být náladový, žijící v horké Africe? Proto, tělo je přizpůsobeno vzácný pták pití, a to dokonale převodů.

big nandu
big nandu

Stejně jako pštrosy plemeno?

Během období rozmnožování pštrosi muži obklopují „Harem“ 2 - 4 ženy. Ale dříve, než se shromáždit co nejvíce „nevěst“ muži mají získat jejich pozornost: změní barvu na světlejší opeření a začít dělat hlasité zvuky.

Všechny oplozené samičí ‚mini-harémové„ptáci kladou vajíčka do hnízda obecně. Nicméně, vysidkoy spojka je v záběru se muže si zvolil (jedna) samice. Pštrosí vejce jsou velmi velké, s pevným pláštěm.

Se narodila mláďata již mají vizi a jsou schopni se pohybovat. Při narození, jejich hmotnost je o něco více než jeden kilogram. Hned druhý den po objevení vajíčka, děti budou vydělávat na jejich výživu, spolu s dospělého muže (otce). Životnost pštrosů je asi 75 let!

Cassowary muruka
Cassowary muruka

Přirození nepřátelé pštrosů

Stejně jako ostatní ptáci, pštrosi se stávají náchylnější k kladení vajíček. Mohou útočit šakaly, hyeny a velkých dravých ptáků. Jen narozené mláďata se mohou stát snadnou kořistí pro lvi, zatímco u dospělých pštrosích predátorů není moc dívat, protože se můžete dostat silný kop nebo hluboké poškrábání tvrdé pštrosí dráp.

Je pravda, že pštros schovává hlavu do písku, nebo tam, kde je pryč o této slávě?

Skutečnost, že nasizhyvaya kuřata, žena, s výskytem nebezpečí, „šíří“ v terénu hlavy a krku, a tak se snaží, aby byl méně nápadný. Ale tento trik je používán nejen ženské slepice, takže když přijde dravec téměř všechny pštrosy. Ale zvenčí to vypadá, jako kdyby hlava „levice“ v písku.

emu
emu

Použití lidských

Široká poptávka je peří těchto ptáků dělají ventilátory, ventilátory, dekorace na oblečení. Pštrosí vejce jsou využívány pro komerční účely, a estetického (vnitřní výzdoba). A pštros může být hodně legrace jezdit na koni!

Typy pštrosů

  • Tento africký pštros. To se nachází v Africe, na Sahaře, Mauritánie a některých dalších oblastech.
  • Americký poddruh. Obsahuje dva druhy: Nandu Darwinův a skvěle nandu.
  • Kazuarovye (typy - obyčejné a Cassowary Cassowary muruka) a emu (pouze druhy).
  • pštrosí chick
    pštrosí chick

    Je to zábava!

    Podle pravidel zoologické pštrosy patří superorder běžící ptáky, a dokonce s plochou hrudí nebo běžci. Od oddělovací nadřádu běžců pštrosy patří do rodu s jediného druhu - afrického pštrosa.

    Poddruh africký pštros prodleva: Mali (Barb) - severní Afrika, massaysky - ve východní Africe, Somali - Etiopii, Keni a Somálska. Poté, co byly tam dva poddruhy pštrosa afrického - Jihoafrický a arabština, nyní zaniklý. Muži africký pštros může být víc než tři metry vysoký a váží 150 kg záběr.

    Podle oddělení nanduobraznyh přiřazen rodu Rhea, který žije v Jižní Americe. Skládá se ze dvou typů - severní nandu a dlinnoklyuvy nebo Darwinova Rhea. Northern nandu (velký nandu) může být 150-170 cm na výšku a o hmotnosti 25-50 kg.

    Rozdělení plochých hrudí ptáků
    Rozdělení plochých hrudí ptáků

    Terceiro Comando - casuariiformes. Jejich bydliště - severní Austrálii a na Novém Guinea. Zde jsou dvě rodiny - kazuarovye (typy - řádný a Cassowary Cassowary muruka) a emu (jediný druh). Cassowary žijí na ostrově Nová Guinea a okolní ostrovy k němu. Cassowaries dosahují výšky 150-170 cm a hmotnost 85 kg. 

    Emu, žije v Austrálii a Tasmánii. Jeho výška 180 cm a hmotnost 55 kg.

    Pštrosi také zahrnuje jediný druh podřádu kiwi. Kiwi - rezident Nového Zélandu. Tento pták - lilipután ve srovnání s pštrosy. (Růst - 30-40 cm, a hmotnost - 4,1 kg). Charakteristickým rysem kiwi - 4 prst.

    Sdílet na sociálních sítích:

    Podobné

    © 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru