Che.GuruAnimal.ru

Hobotnogolovy kuskus - savčí opylovač

Obsah článku

Hobotnogolovy kuskus - vačnatec savec oddělení Diprotodontia. To je jediný druh v této rodině. Také nazvaný nulbenger a vačice, med jezevec.

Vzhled hobotnogolovogo kuskus

vačice, med Badger těleso upravené pro krmení na nektaru nebo pylu. Náhubek zvíře natažené chobotu. Chobot délka je asi 2/3 celkové velikosti hlavy.

Jazyk hobotnogolovogo kuskus tenký a dlouhý, může vyčnívat do vzdálenosti asi 2,5 cm. Jazyk štětin pokrýt dlouhé papily.

Hobotnogolovy kuskus (Tarsipes rostratus).
Hobotnogolovy kuskus (Tarsipes rostratus).

Papillae na štětec pero plnit úlohu sbírat pyl. A nektar zvířata jsou zpracovávány pomocí prodlouženého čenich.

V velikosti hobotnogolovy kuskus méně myši: délka nepřesahuje 8 cm plus 10 cm ocasu, a jeho tělesné hmotnosti 13-17 gramů. Samičky jsou větší než samci. Ocas je tenký, dlouhý, chápavý, ne jako vlna. Uši jsou malé, zaoblené. malé oči.

Vlna z vačice-med jezevec drsný a krátký. Zadní strana je šedé barvy, na to jsou 3 podélné pruhy hnědé barvy. Střední pruh sahá od krku k ocasu, a stranou vedoucí od ramen do boků. Boca světle červená, světle hnědá hlava a břicho žluto-bílá.

Vzhled vačice, med Badger znázorňuje zařízení ke krmení na pyl a nektar z květů.
Vzhled vačice, med Badger znázorňuje zařízení ke krmení na pyl a nektar z květů.



Přehnaný palec proti ostatním. Druhá a třetí prsty jsou spojené, jsou hřebíky, spíše než drápy. Ústa se degeneruje 22 zubů, žvýkací svaly jsou málo rozvinuté. Plod sáček u žen má 4 bradavku.

Lifestyle vačice, med jezevec

Rozsah těchto zvířat omezena - žijí na jihozápadě Austrálie - Albany, Geraldton, Perth a Esperance. Ale v tomto malém prostoru hobotnogolovye cuscuses poměrně časté.

Vačice, med jezevec schovává v křoví.

Žijí v řídkých lesích s hustým podrostem. Jedná se o jediný vačnatec, který se živí na pylu a nektaru.

Rozdělení Possum medového jezevce je vzhledem k růstu některých rostlin. Med jezevec To jsou důležité opylovači kvetoucích rostlin, jako Callistemon, Banksia, driandryy, kordiliny keř, hakei a eukalyptu.

Podle způsobu života hobotnogolovye cuscuses nápadně podobný s několika australských ptáků - medososami. Protože tyto ptáky, vačice, med jezevec jíst a žije na stromech. Stavějí hnízda z trávy kola a mohou zabírat hnízda opuštěné ptáky. Mladiství často usadit v hnízda medososov. Jedí příliš podobné - nektar, pyl a drobný hmyz, který sedí na corolla květiny.

Nízká hmotnost pomáhá tato malá zvířata vylézt na nejtenčích větviček získat nektar.
Nízká hmotnost pomáhá tato malá zvířata vylézt na nejtenčích větviček získat nektar.

Vzhledem ke své nízké hmotnosti kluzáků, med jezevec může pohybovat na nejtenčích větví. Velká ústa a nos jim umožňuje získat nektar z dolní části květu koruny. Pyl a nektar nalepit na jazyku, a pak očistit hřeben, který je umístěn na pevném patra.

I když tato zvířata jsou nazývány med jezevec, med, nejedí.

Hobotnogolovye cuscuses - velmi hbité zvířata, oni mohou často být viděn viset na větvích, a jsou uchovávány pouze po jeho prehensile ocasy. Aktivita, kterou vykazují v 2:00 ráno, odpoledne a pozdě večer.

V nočních hodinách, se živí, se odehrává ve stejném závodě v malých skupinách.

V chladném počasí, vačice-Ratel může přezimovat. Spí v hnízdech ve skupinách, vyhřívají na sebe. Jejich krmiva oblasti pokrývají asi hektar. Kojící ženy mají menší porce - do 100 metrů čtverečních.

V zajetí, muži jsou v podřízeném postavení u samic a dominantní ženy demonstrují proti nim agresivní chování. Tato zvířata jsou dobře zkrotit, ale nemohou být uchovávány v zajetí po dobu delší než 2 měsíce.

Med jezevec vačnatci jsou významnými opylovači některých kvetoucích rostlin.
Med jezevec vačnatci jsou významnými opylovači některých kvetoucích rostlin.

Reprodukce hobotnogolovyh cuscuses

Specifické období rozmnožování Possum med jezevec není k dispozici. Děti se přirozeně vyskytuje téměř po celý rok, s výjimkou prosince, kdy je velké množství kvetoucích rostlin. chov vrchol je pozorován v lednu a únoru. U žen, je embryonální diapauza, tak se objeví další potomstvo téměř okamžitě, protože děti nechat tašku.

Novorozenci kluzáky mají hmotnost-Ratel 2-6 miligramů.

Young vačice, med jezevec - jeden z drobných savců u novorozenců.

Narozen 4 mláďat. Ty jsou v sáčku 8 týdnů, během nichž se jejich hmotnost až 2,5 g, štěrbinové oči a zadní lišty vyčnívat charakteristika.

Po týdnu se začnou v noci se dostat ven z hnízda a hledají potravu spolu s matkou. Na 11 týdnů se mláďata stávají zcela nezávislý. Sexuální dospělost hobotnogolovyh cuscuses přijde do 6 měsíců.

Lze předpokládat, vačice, med jezevec je jediný přeživší z dávného skupiny vačnatců.
Lze předpokládat, vačice, med jezevec je jediný přeživší z dávného skupiny vačnatců.

Počet vačice, med jezevec

Vačice, med jezevec je docela vzácná zvířata. Ale tento druh není ohryanyaetsya. Hlavní hrozbou pro číslo spojené se snížením zdrojů potravy a zničení přírodních stanovišť. Koneckonců, med jezevec, živí nektarem, nemůže, jako ptáci, dělat dlouhé migrace.

Předpokládá se, že hobotnogolovyhe cuscuses jsou jen přežívající zástupce dávných vačnatců. Nejstarší pozůstatky těchto zvířat byly objeveny před asi 35 tisíci lety se v této době australské klima bylo vlhčí.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné

© 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru