Che.GuruAnimal.ru

Africký pštros: že řekne sám největší pták?

Obsah článku

Pštros - pták příbuzný rodiny pštrosa, žijící v africkém venkově. Tito ptáci žijí pouze v rovinách, které nejsou stoupnout nad 100 metrů nad mořem.

Před 300 lety, pštrosi žili nejen v Africe, ale také Palestina a velký prostor Malé Asie, ale dnes členové druhu se nacházejí pouze v polopouště a savany Afriky. V Asii, všechny pštrosů poražených v polovině XX století.

Africký pštros dvouprstý (Struthio camelus).
Africký pštros dvouprstý (Struthio camelus).

Sovy obývají východní, jihozápadní a centrální část afrického kontinentu jižně od Sahary. Strojově pštrosi rozdělena do čtyř poddruhů. Jeden poddruh žije v Jižní Africe - tito ptáci jsou chované především v zemědělských podnicích, které mají šedé krk.

Severní poddruh největší, tito ptáci mají růžovo-červený krk. Severní poddruh žije v šesti afrických zemí v subsaharské Africe.

Ve východní pštrosím krku a stehnech jsou růžové, ale v období rozmnožování samci, stávají se červená. Východní poddruh žije ve východní Tanzánii, jižní Keni, jižní Somálsko a Etiopie.

Naslouchat hlasu afrického pštrosa


Dalších poddruh, známý jako Somali, žije v severovýchodní Keni, Somálsku a jižní Etiopii. Tyto sovy jsou šedomodré stehna a krku. Obracejí červené páření samce.




Pštrosi žijí v párech, vést osamělé životy a jen zřídka - Stein.

Vzhled pštros

Pštrosi nemohou létat, příroda zbaven jim tuto dovednost. Tito ptáci nerozvinutých křídel.

Pštrosi - velký, silný pták, který nemůže létat.
Pštrosi - velký, silný pták, který nemůže létat.

Na silné a dlouhé nohy tam po dobu 2 prsty, z nichž jedna se podobá kopyto. Tento prst spočívá celý náklad, když běží pštros.

U mužů, většina z opeření je černá, bílá je jen ocas a křídla. Samice a mláďata barva hnědá, šedá a křídla a ocas špinavě bílé. Na bocích hlavy a krku opeření je prakticky nulová. U žen, kůže v těchto oblastech růžovo-šedé tělo, a muži šedá, růžová nebo modrá, šedá, v závislosti na poddruhu. Na hrudi je také kůže bez peří.

Pštrosi váží od 65 do 145 kilogramů. Růst těchto ptáků je 2.1-2.8 metrů. Samci jsou větší než samice. Pštros je dlouhý krk s malou hlavou a velké oči. Roth také velká, že se táhne až k očím. Pštros, na rozdíl od opeřených příbuzných, moč je propuštěn odděleně od výkalů a odděleně. Pštrosí může běžet rychlostí 75 km za hodinu. Délka kroku je v rozmezí od 3 do 5 metrů.

Prolnutí se skládá z měkké a nadýchané peří, které mají vysoké tepelně izolační vlastnosti. Prostřednictvím tohoto pštrosy se dokonale přizpůsobí změnám teploty. Na ocasu 60 pštrosí peří a křídla 16 a 25 z hlavní sekundární.

Mláďata v prvním roce života zvyšuje měsíční výšky 25 centimetrů. Na jeden rok starý, váží 45 kilogramů již.

Samice pštrosa na hnízdě.
Samice pštrosa na hnízdě.

Chování a výživa pštros

Pštrosi žít mimo období rozmnožování společenský život. To je typické pro ty skupiny, které migrují během sucha. Tito ptáci žijí v savaně polohou navazuje na antilopy a zebry. Ukazují aktivitu v ráno a večer. Pštrosi mají vynikající zrak a sluch, takže dravci všimnout z dálky a okamžitě utekl. Kopytníků, dávat pozor na chování pštrosů, se dozvědět o blížící se nebezpečí.

Pštrosi mají neuvěřitelně silné nohy. Při obhajobě těchto ptáků mohou způsobit nohu vážně zraněn nebo dokonce zabit.

Pštrosi jíst ovoce, semena, tráva, listí, keře. Někdy konzumovat hmyz. Pštrosi spolknout malé kamínky, které se rozemele a zlepšují trávení potravy. Pštrosi může po dlouhou dobu bez vody, které tvoří se vlhkost v těle rostlinné potravy. V suchých podmínkách pštrosi přežije, ale ztratí toto období 25% tělesné hmotnosti v důsledku dehydratace. Je-li rybník v okolí, pak se tito ptáci šťastné pít a koupat.

Pštrosi jsou zvyklí žít ve smečkách.
Pštrosi jsou zvyklí žít ve smečkách.

Rozmnožování a očekávaná délka života

Pštrosi - polygamní ptáci, to znamená, že jeden muž žije s několika ženami. Mimo období rozmnožování, sovy žijí ve stádech. Mláďata, tvoří individuální, početnější hejna. V každé mužské páření zabírá určitý prostor, jehož velikost je v průměru 10 kilometrů čtverečních. Závodníci s těmito příděly nemilosrdně vyhnal. Boky a krk v této době u mužů jasnější tón. Muži syčet na sebe a tlumený řev.

Pubertu u pštrosů v příštích 2-4 let, s zrání samic příštích šest měsíců dříve než muži. Období rozmnožování začíná v březnu a dubnu a pokračuje do září. Harém se skládá z 5-7 mužů a žen, přičemž jednou z samicí zaujímá dominantní postavení. Samec s hlavním samice staví hnízdo a byl napjatý zdiva.

Dvojice pštrosů.
Dvojice pštrosů.

Nest je jednoduchá - formoval deprese v zemi, asi 50 cm hluboký. V tomto hnízdě všechny samičky kladou vajíčka. V jedné spojky 15-60 vajíček může být. V kladení vajec hlavním centrem nachází samic. Násadová vejce muž také účastnil. Vejce jsou skvělé. Každý vejce váží asi 2 kg, a jeho délka je 20 cm. Tloušťka pláště z vejce 5-6 milimetrů. Jejich barva je tmavě žlutá.

Doba inkubace trvá 1,5 měsíce. Vajíčka, která se nachází na okraji, nemohou být odhaleny. Mláďata sám rozbít pevnou skořápku a procházet ven. Zbývající vejce jsou rozbité. Z tohoto důvodu se hromadí velké množství much, které přicházejí ke krmení novorozence pštrosy.

Životnost pštrosů ve volné přírodě je 40-45 let. V pohodlí těchto ptáků chovaných v zajetí se dožívají až 60 let. Někteří naznačují, že průměrná délka života pštrosů může být mnohem více, ale tyto rozhovory nejsou důkazy.

Strauss a muž

Lidé se aktivně chováni pštrosi na farmách. Maso těchto ptáků má vysokou hodnotu, protože obsahuje málo cholesterolu. Pštrosí vejce jsou příliš chutné. Také lidé používají kůže a peří těchto ptáků.

Pštrosí krmivo sladce bobule.
Pštrosí krmivo sladce bobule.

Ve volné přírodě, tyto velké ptáci mají strach z lidí a uprchnout na jejich přístupu. V případě, že pštros do kouta, když agresivně bránil. Kick nohy pštros snadno zabít člověka. V Jižní Africe, od pštrosů útoků zabito více lidí každý rok.

Domestikovaná pštrosi lidé používají pro kulturní akce, například jedou jako koně. Dokonce existují speciální sedačky pro výlety do pštrosa. Ale řídit tyto pernatá mnohem složitější, než koně.

Také lidé praktikují závod mezi pštrosy. Ptáci využit ve speciálním vozíku a uspořádat závody cross-country. Tyto brýle jsou k dispozici v mnoha státech v USA, kde výstupní pštrosy na farmách. První pštrosí farma se objevila v roce 1892 na Floridě. Tyto pernaté obři doručen a Austrálie, některé z nich běžel a divoká hejna tvořil. V naší zemi se také snaží chovat pštrosy.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné

© 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru