Che.GuruAnimal.ru

Zelený datel - barevný a hlučný les zdravotník

Obsah článku

Zelený datel - pták rodu zelených datlovití Woodpeckers datel rodinné jednotky.

Vzhled zelený datel

Délka zeleného těla datla je 33 - 26 cm, hmotnost 150 až 250 g, a rozpětí křídel 40 - 44 cm.

Opeření spodní části trupu světle zelené nebo zelenavě šedé, s pruhy probíhající v příčném směru. Horní část těla jasnější, olivově zelené. Po stranách hlavy a krku drůbeže peří a maloval v zelené tóny. Peří horní části hlavy a krku jsou malované v červené, která vypadá jako malé čepičky na hlavou ptáka. Hranici kolem očí a celé přední části hlavy jsou černé. Vypadá to jako jakési masky na tvářích vone zelené a červené temeni hlavy. Zobák datel, šedé a žluté spodní čelist základny. oční duhovky žluté a bílé.

Nadhvoste maloval v zelené a žluté barvy. Pod zobáku je pás z peří, jako vousy.




Sexuální demorfizm zelený datel je slabá, a to hlavně v různých barvách „vousy“. U žen, tyto „vousy“ černá a červená u mužů s černým rámečkem. U mladých jedinců „vousy“ nejsou vytvořeny vůbec, a tam jsou časté pruhy opeření.

Yaffle (Picus viridis).
Yaffle (Picus viridis).

Habitat zelený datel

Tento druh datla žije v západní části euroasijského kontinentu z Turkmenistánu, severního Íránu, Kavkazu a pobřeží Středozemního moře Turecka na jihu až po jižní části Skandinávie a Skotska na sever. Na území Ruské federace, severní hranice stanoviště je na východě Volha řeky údolí, dále na západ od 58 ° N, Lake Ladoga a jižním pobřeží Finského zálivu. Zelené datel hnízda na Ukrajině označil Západ, v Polesí a sporadicky v dolním toku řeky Dněstr a Dunaj. V Evropě, v rámci hranic území mimo pevninskou ptáka nalézt pouze na některých ostrovech ve Středozemním moři, na ostrovech Makaronésii a na východě a na severu Irska.

Tato datel je snadno odlišit od olivově zelenou barvou horní části těla.
Tato datel je snadno odlišit od olivově zelenou barvou horní části těla.

Naslouchat hlasu zelené datel

Zelený datel habitat

Tento pták obývá zpravidla, parky, zahrady a listnatých lesů. Vzácně vyskytuje v jehličnatých a smíšených lesích. To se usazuje především na krajinu pootevřenými. Jejich oblíbené stanoviště jsou olše, lužní duby lemují lesní rokle. Zelený datel lze často nalézt v mlází, lesních okrajích, v oblastech lesních ostrovů. Jednou z hlavních podmínek pro hnízdění zelené datel je přítomnost blízkých rozsáhlých zemních mravenišť, jako datel jí mravenci. Datel stále velmi mlčenlivý, a to zejména během období rozmnožování.

Stejně jako vrabec, yaffle skoky pohyby na tvrdém povrchu.
Stejně jako vrabec, yaffle skoky pohyby na tvrdém povrchu.

Vrcholem tohoto ptáka činnosti spadá do začátku jara, kdy proudí datel páření. V tomto okamžiku, pták se vydává hlasité výkřiky a svatební letu. Zelený datel je převážně sedavý, a pokud se toulat, je to jen kousek. V západních Alp žije v nadmořské výšce 2100 metrů, ve východních Alp až 1500 m, a na Kavkaze až 3000 m nad mořem.

Power zelený datel

Tato datel se liší od jiných druhů tím, že najde jídlo je obvykle ne na stromech a na zemi. Jak bylo uvedeno výše, oblíbená pochoutka zeleného datla jsou kukly mravenců, a samotní mravenci. Pták táhne je ven z mraveniště dlouhou lepkavým jazykem, jehož délka ponechává asi 10 cm. Ve stravě zelené datel první místo červené dřevo mravenci. Jako pták jí mravenci a jiné druhy Lasius a Formica.

Sedavý pták usadí v různých zalesněné krajiny s listnatými stromy a otevřených prostorů blízkých.
Sedavý pták usadí v různých zalesněné krajiny s listnatými stromy a otevřených prostorů blízkých.

Kromě mravenci datla také živí včely, které chytí kolem úlů nebo suspendované v dřevěné desce. Jako pták jí šneky, housenky Hawk můry, larvy tesaříků, žížaly. Někdy datel lov řadu malých plazů. Mnohem menší část potravy ptáků živících se potravin rostlinného původu, jako jsou semena, plody, ovoce moruše, višně, třešně, hrozny, hrušky, jablka a persimmons.

V zimě, když mravenci jít hluboko do země a povrch půdy je pokryta silnou vrstvou sněhu, zelený datel při hledání potravy jsou kopání hluboké dostatečně dlouhé otvory. Také v chladném období pták je při pohledu na různých zákoutí spící hmyzu. Rostlinné potravy v tomto období datel jí ovoce bobule Yew a společný horské popel.

Vzhledem k tomu, připojení ke konkrétnímu zelené datel hnízdišť jsou ti samí ptáci často znovu sešel v následujících letech.
Vzhledem k tomu, připojení ke konkrétnímu zelené datel hnízdišť jsou ti samí ptáci často znovu sešel v následujících letech.

Reprodukce zelený datel

Datle tento druh jsou monogamní. Množí start do konce prvního roku života. Již v únoru, ptáci pozorovat první příznaky manželské vzrušení. Páření trvá téměř všechny na jaře a končí v polovině května. Vrchol sexuální aktivitě dochází na konci března - začátkem dubna.

V této době, jednotlivci chovat aktivně a nadšeně. Často křičet hlasitěji a přesunout z větve na větev. Na začátku období rozmnožování, páření zpěv zde v dopoledních hodinách, a je blíže ke svému konci - ve večerních hodinách. Dokonce i když mezi mužskou a ženskou kontaktu se vytvoří zvuk, zpěv pokračuje. Po schůzce, ptáci nejdříve honí navzájem, a pak seděl opodál, dotknout se zobáky, a kroutí hlavami. Když se konečně vytvoří pár, začne rituál krmení samice samce, po které se uskutečňuje páření.

Pár zelených datle vytvořily na jednu sezónu, ale proto, že jeho připevnění k určité oblasti hnízdění jsou časté případy, kdy muži a ženy v páru připojte.

Nejprve se setkali s ptáky honili sjednocená, se dotýkají zobáky, pak samec krmí ženský rituál, který obvykle předchází páření.
Nejprve se setkali s ptáky honili sjednocená, se dotýkají zobáky, pak samec krmí ženský rituál, který obvykle předchází páření.

Hnízdo zelené datel

Hnízdo zelený datel usadí, obvykle ve starém dutém stromě. Stejný dutý může být použit jako hnízd po mnoho let v řadě, a není nutně stejné ptáky.

Nová patice je zvýšena obvykle ne více než 500 m od staré. Na výstavbě nového dutiny je zapotřebí 14 až 30 dní. Obvykle je tato štěrbina je umístěna ve výšce 2 až 12 m nad zemí v bočním fenu nebo kmene stromu s zkaženého jádra nebo dokonce mrtvého stromu. Pro dutin často vybrány stromy s měkkým dřevem, jako jsou vrby, osiky, topolu, bříza, buk.

Vstup má vertikálně podlouhlé nebo zaoblený tvar. Průměr dutin je 15 - 18 cm a jeho hloubka je od 30 cm do 50 jako stelivo v hnízdě působí silný hnilobě .. Většinu času duté duté samce, ale žena je také zapojen do tohoto procesu.

Dokonce zelené datle v zimě nechtějí opustit území, zabránění průniků do úložného prostoru na několik kilometrů.
Dokonce zelené datle v zimě nechtějí opustit území, zabránění průniků do úložného prostoru na několik kilometrů.

Potomstvo zelený datel

Termíny kladení vajec závisí na zeměpisné poloze hnízdišť. Tento proces v různých částech rozsahu probíhá od března do června. Ve většině částech území Ruské federace, Ženské zelené datel vykonává zdiva v květnu, což je poměrně pozdě období mezi všemi druhy datlů. V jedné spojky je obvykle přítomen v množství od 5 do 8 vajec, i když někdy brilantní a 11. Bílá skořápky má podlouhlý tvar.

Inkubace začne po položení první vejce. Inkubační doba trvá 14 - 17 dní. U líhnutí, oba rodiče účastnit. Pták sedí na „směny“ zděných období, které trvá 1,5 - 2,5 hodiny. Je-li smrt, kterým se ženy mohou snášet vejce znovu, ale za to, že potřebuje nové umístění.

Zelené datel mláďata kojit půl rozštěpí jídlo, které si opakovat přímo do zobáku.
Zelené datel mláďata kojit půl rozštěpí jídlo, které si opakovat přímo do zobáku.

Kuřata pocházejí z vajec najednou. Novorozené datle zcela postrádající praporce. Při krmení a námluvy samčích a samičích kuřat jsou zapojeny na stejné úrovni.

Chovají se velmi diskrétně a opatrně od počátku inkubace a před odchodem z potomstva ptačích hnízd kolem duté. Mláďata začínají opouštějí hnízdo ve věku asi čtyři týdny. Zpočátku jen klouzat dolů do stromu, pak ne dlouhé lety, ale přesto se vrátil do hnízda. Jakmile potomstvo naučit létat, to je rozděleno do 2 skupin. První skupina sleduje muž a druhý žena. Po dobu 1-2 měsíců trvá asi mladých rodičů, pak rozptýlené a začíná žít nezávislý život.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné

© 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru