Che.GuruAnimal.ru

Lejsek žlutá - pouštní hlodavec

Obsah článku

Černohlavý žlutá - malé zvíře, ale mnohem více myší, které patří do rodiny křeček, hlodavec. Zatím se jim říká stepní eolagurus.

Popis eolagurus

Externě zvíře podobný běžnému křečka. Eolagurus je malé rozměry - délka těla nepřesahuje 22 centimetrů. Délka ocasu z pouhých 3 cm.

Eolagurus (Eolagurus luteus).
Eolagurus (Eolagurus luteus).

Zbarvení srsti hnědá nebo písková a špičky chlupů jsou černé, protože to, co se zdá být tmavé barvy. V břiše tento hlodavec zapalovače. Na zadní straně je zde žádné charakteristické křečci dělicí pás. Světle hnědé zbarvení je ideální maskovací v pouštních oblastech.

Malé uši a oči. Mustache středně dlouhé, tmavé barvy. Nohy jsou mozoly a nohy jsou pokryté chlupy. Prsty končit malé drápy. Třetí prst je delší v porovnání s ostatními.

Habitat žluté lumíci




Tito hlodavci přednost pouštní a polopouštní, se nachází na úpatí hor. Žijí v hliněných oblastech, protože je lze nalézt v půdě bohaté na sodík, které se nazývají solné půdy.

Eolagurus žijí v koloniích, a tak raději začít několika hlodavců.
Eolagurus žijí v koloniích, a tak raději začít několika hlodavců.

V naší zemi je označen pouze k jednorázovému najde žluté lumíci, a vyskytují se v jižní části Altaje, poblíž hranic Číny a Kazachstánu. Většina území leží v severozápadní části Číny. A malé populace jsou nalezené v Kazachstánu a Mongolska.

Životní styl žlutá lumíci

Eolagurus žijí v koloniích. Se usadí v norách. Nora je poměrně složitý systém tahů. V každém z těchto otvorů má 4-5 výstupy. Hlavní část tunelu zasahuje až do hloubky asi 50 cm, a několik vnořených komor vespodu.

Hnízdní komory mají oválný tvar a její dno je lemována pelyněk listy a trávy.

Většinu svého života eolagurus provádí v norách. Aktivita těchto zvířat nevykazuje až do rána, když jde při hledání potravy.

Dieta žluté lumíci se skládá hlavně ze zelených částí obilovin a bílá pelyněk, což je docela hojná v prostředí těchto hlodavců.

Někdy eolagurus ochotně hody hmyzu.
Někdy eolagurus ochotně hody hmyzu.

Potraviny, které jsou daleko od normy. Když všechno jídlo jedí kolem, lumík kopat nové vchody. V období sucha, když tam není žádné jídlo, eolagurus stěhují do vyšších oblastí.

Eolagurus jsou oblíbenou kořistí velkého počtu predátorů, loví a pozemní a ptačích dravců. Ale rychle reprodukovat, takže počet dobře obnovena.

Reprodukční žluto-lumíci

Reprodukce těchto hlodavců nastává 2-3krát ročně. Těhotenství u žen trvá 18 dní. Jedna samice medvědů od 5 do 8 děti. Do 4 týdnů, příliš mladý, je schopen produkovat potomstvo.

Lemming Yellow zahrnuty v Červené knize Kazachstánu.
Lemming Yellow zahrnuty v Červené knize Kazachstánu.

Počet žluto-lumíci

V Číně eolagurus dát hlavně tři potomky ročně, což se někdy stává příčinou masového chovu hlodavců. V letech 1997 a 2002 se jejich počet dramaticky vzrostl. Hustota obyvatelstva byla 3,000 zvířata na 1 hektar. Při přemnožení zvyšuje počet kontaktů mezi malými zvířaty, což je důvod, proč dochází k vypuknutí nemoci. Tato ohniska a jsou prostředkem k regulaci hlodavců.

V naší zemi je severní hranice areálu rozšíření druhu.

Na hranicích počtu zvířat, často není stabilní, kde se může zcela zmizet za nepříznivých podmínek, jako je například silnými mrazy nebo během období sucha.

Negativní dopad na počet žlutých lumíci vliv pastvy dobytka a vysychají zdroje pitné, ke kterému dochází hlavně vinou lidí. Tyto faktory a malý počet žlutých lumíci může způsobit úplné vymizení druhů z území Ruska.

Sdílet na sociálních sítích:

Podobné

© 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru