Che.GuruAnimal.ru

Africký pštros (lat. Struthio camelus)

Video: pštrosi ve výběhu



Sparrow-velbloud - to je přeloženo z řeckého vědecké jméno pro pštrosa.
africký pštros (Struthio camelus) Vztahuje se na rodinném pštrosů (Struthionidae) A odtržení běžců (Struthioni-formes). V přírodě, africký pštros je reprezentován pěti poddruhů, včetně arabský pštros myslel být zaniklý (1966).

  • společný pštros (Struthio camelus camelus)
  • somálský pštros (Camelus molybdophanes Struthio)
  • Maasai pštros (Struthio camelus massaicus)
  • Jižní pštros (Struthio camelus australis)
  • Arabský pštros (Struthio camelus syriacus) (zaniklý poddruh)
  • Poddruh se liší ve velikosti, barvy kůže na krku, některé znaky biologie - počet vajíček na spojky, přítomnost vrhu v hnízdě, struktura skořápky.



    Existují dva základní druhy pštrosa afrického: pštrosi ve východní Africe s červeným krku a ramen, a dva poddruhy s modro-šedé krku a ramen. poddruh S. c. molybdophanes, což v Etiopii, Keni a severní Somálsko, je někdy vybrána jako samostatný druh - somálský pštros. Dalších poddruh šedých pštrosích krků (S. c. australis) Žije v jihozápadní Africe, kde je jeho rozsah extrémně mozaichen. na poddruhu S. c. massaicus, nebo Maasai pštros, během páření, krku a nohy jsou malované v jasně červené. Vyčlenit více jednu poddruhy - S. c. camelus v severní Africe. Jeho přirozeným prostředím se táhne od Etiopie a Keni, Senegalu a na severu - východ do Mauretánie a jižním Maroku.



    Africký pštros - největší z žijících ptáků, jejichž růst dosahuje 2,7 metrů a váží 175 kg. Pštrosi jsou býložravé a žerou trávu na pastvinách, keře, výhonky stromů. Často se používá v potravinářských hmyzem a drobnými obratlovci. Pštrosi jsou často polykat předměty za zcela nevhodnou potravu. Například, v žaludku pštros bylo zjištěno, tři a půl kg. písek a konopí hadry tři kusy železa, devíti mince jeden měď závěs, dvě klíčové železo, olovo, a tak baňka. pr.




    Oči Pštrosí - největší mezi suchozemských zvířat, s hustými řasami na horní víčko. Každá o velikosti mozku oka. Úst přichází do oka.




    Jejich tělo je pokryto s oválným měkké peří kuřat (mužů i žen) s hnědým tmavší (až černé) skvrny. S věkem mužů zčerná (první v pořadí jejich letových peří - bílá) a žena - šedohnědá (letky - hnědé barvy s černými konci).




    Zadní nohy jsou dlouhé a silné, s pouhými dvěma prsty. Jeden z konců prstů podoby horny - to pták odpočívá při běhu.




    Pštrosi mají velmi dlouhou, flexibilní krk, aby se mohli dostat na zem a do větví stromů a vidět nebezpečí z dálky.




    Ptáci mají velmi ostrý zrak a dobrý sluch.



    Pštrosi - vynikající běžci, v případě nouze, ale může běžet rychlostí až 70 km / h. Rychlost a doba běhu pštrosů sotva horší koně. Létající pštrosi, kvůli zvláštnostem jejich peří a velikosti těla, je to nelze, a to navzdory dosti vyvinuté křídla.



    Pštros - polygamní pták. Nejčastěji pštrosi lze vidět 3-5 skupinami ptáků - jednoho samce a několik samic. Pouze během non-hnízdění pštrosi někdy shromažďují v hejnech 20-30 ptáků a nezralých ptáků v jižní Africe - a 50-100 osob. Muži pštrosů během období rozmnožování, zaujímají plochu 2 až 15 km, vykazovat konkurenty.





    Pštrosí samice pohlavně dospívají mezi dva až tři roky, samci obvykle o rok později. Na severní polokouli chov sezóna trvá od března do října.



    Faktorem pro určení začátku období rozmnožování je zvýšení délky denního světla, objeví se samčí rozlišovací zčervenání holeně, zobáku a očních víček. Intenzita zarudnutí určuje schopnost plodnosti a plodnosti. Samice produktivní 25-30 let, muži do 40 let.
    Pokud jde o chov čas mužští pštrosi původně tokuyut přitahuje ženy.



    Samec klečí, rytmický tluče křídly, hází hlavu a otírá si hlavu o zadní části jeho vlastní. Krk a nohy v mužské během tohoto období získají světlé barvy. Soutěžit o ženy, muži vydávat syčivý zvuk, atd .. Zvuky. Může trubka: pro toto oni získávají plný vzduchu struma a násilně prosadit jícnu - s podoby hluchého řev je slyšet.


    Video: Kolik žije pštrosí

    Dominantní samec se vztahuje na všechny ženy v harému, ale pár formulářů pouze dominantní samice a její mláďata se vylíhnou. Všechny vejce samice kladou ve společné zásuvce otvoru, který mužské vyskrebyvaet v zemi pomocí zobáku a nohou. Její hloubka pouze 30 až 60 cm.




    Pštrosí vejce - největší pták na světě, i když relativní velikosti ptáků jsou malé: délka vajíčka - 15 - 21 cm, hmotnost - 1,5 až 2 kg (cca 25 - 36 vajec). Skořápky pštrosí vejce je velmi silná - 0,6 cm, jeho barva je obvykle slámově žluté, někdy tmavší nebo bílé. V severní Africe, celkový spojky se obvykle skládá z 15-20 vajec, na jihu kontinentu - od 30, ve východní Africe, počet vajec dosáhne 50-60. Každá samice klade vejce, zdá se, že jednou za 2 dny.

    Když je dominantní samice klade všechny vejce, to vyžaduje, aby ostatní ženy stáhl, konsoliduje střed, kterým jejich vlastní vejce (to je odlišuje ve struktuře pláště) a začne inkubace.


    Vejce líhnou během dne střídající ženy (z důvodu jejich ochranné zbarvení, splynutí s krajinou), v noci - muž. Často během dne vajíčka zůstávají bez dozoru a zahřívá na slunci. Inkubace trvá 35-45 dnů. Nicméně, často mnoho vejce, a někdy vůbec, umírají náležitě nedosizhivaniya. Tvrdé skořápky pštrosí vejce hnízdící hacky asi hodinu, někdy i více.

    Když jsou mláďata vylíhla, dospělý pták přestávky vejce, které jsou přesně rozmazlí (obvykle ležet na okrajích). Oni se hrnou mouchy, které slouží jako potrava pro kuřata.


    Pštrosi poklop spatřen povlakem vlákna a schopný pohybu. Nově se vylíhla strausonok váží cca. 1,2 kg, a čtyři měsíce dosáhnout 18-19 kg. Chicks jeden den po vylíhnutí opouštějí hnízdo a cestovat se svým otcem při hledání potravy.



    Během prvních 2 měsíců života, mláďata jsou pokryty hnědavými tvrdými štětinami, pak obléknout do šatů, podobné barvy na oblečení samice. Tyto pera přicházejí v druhém měsíci a černé peří samců - teprve druhým rokem života. Schopný chov pštrosů jsou v 2-4 roky. Pštrosi žít až 30-40 let.


    Chicks pevně připevněny k sobě navzájem. Jestliže dvě skupiny kuřat jsou příliš blízko, prolíná, a již nejsou rozděleny. Rodiče se vyrovnali s sebou. Vítězové vzít na péči o všech kuřat. Tak často existují různé věkové skupiny kuřat.



    Africké pštrosy žijí v průměru 60-70 let.



    pštrosi často pasou s zebry, antilopy, a to díky růstu a působí jako dokonalé vidění originálních krytů v stáda kopytníků. Chránit před nepřáteli mocných úderů nohou.



    Před více než dvacet milionů let, předci dnešních pštrosy osídlili území moderních států, ze Španělska na západě, včetně Ukrajiny a Kazachstánu a do Číny na východě. Zmínka o pštrosa byl nalezen v jedné ze starověkých čínských encyklopediích. Celková je jen jeden milion let uplynulo od té doby, jako pštros populace se stěhoval do Afriky a usadil se v severní, východní a jižní kontinenta.Odnako na počátku XIX století. přišel do módy pštrosích per - byly zdobené oblečení, klobouky a účesy módy. Mimořádné oblibě peří dospělých (ve věku 3-4 let) mužů, takže je lovili na prvním místě. Jako výsledek, poslední pštros v jižní Arábii byl natočen v roce 1900. Na severu, Saúdská Arábie, na hranici s Irákem, v posledních pštrosa zabil, podle jednoho zdroje, v roce 1933, na druhé straně - v roce 1948

    Zajímavosti ze života africké pštrosy:

    Pštros - jen moderní pták, který má močový měchýř.

    Většinu noci ospalý pštros sedí na zemi s nataženou krku. Jednou až čtyřikrát za noc za 1-16 minut, pštros nestojí ve spánku snižuje hlavu, natáhl krk ani přistát v přední části nebo podél kmene. V tomto okamžiku, zbytek sovy jsou vzhůru hlídá spánek svého druha.




    Není schopen plavat a jezdit pštrosy v písku a prachu, riziko kontaminace jejich peří. Prach koupel - Kolektivní zábava, často iniciována chování dominantních druhů. To pomáhá pštrosi zbavit vnějších parazitů. Prach částečně chrání peří z vody místo mazu, které neprodukují pštrosy.

    Pštrosi jsou tak baculatá, jedl kobylky, že rychlost běhu se stává mnohem pomalejší.

    Roots asfodila uhašení žízně pštrosů během 5-6 dnů, pokud není voda. Pštrosí může pít brakické vody v nepřítomnosti čerstvé vody, ačkoli přednost čerstvé.

    Stává se, že dominantní muž unikne s malým ženy, aby hnízdo. Opuštěné samici v tomto případě hledal Osamělý muž, a tak se jí pomohl posadit se na vejce.



    Mimo nebezpečí pštros chová klidně, po celou dobu, že při hledání potravy. Velmi zajímavý vůči okolnímu světu pštrosí života ve stádě. Teprve když jsou sovy narodí, vytvářejí páry a harém.

    V případě nebezpečí, pštros je velmi zbabělí a bojí. V panice, řítí pštrosa a mohou být nebezpečné. První reflex - uniknout. Pokud útěk je nemožný, on je chráněn zobák, dvě kostnaté hroty (ostruhy) na křídlech a silnými drápy na prstech.




    V případě malých pštrosi ohrožuje hyena nebo jiného predátora, dospělý samec může zařídit hru, předstírat, že je zraněný. Běhá klikatý vzor, ​​a jako zraněný padá k zemi. Zájem hyena přechází pozornost a spěchá pro snadnou kořistí to tak dlouho, dokud pštros nevychází ze země a nespustí ho překvapilo dravec se všemi spěchu. Mezitím, pštrosi běží pod křídla další dospělé pštrosy.

    Z nějakého důvodu, muž spí prachu úplně první vejce, která zničila žena.

    Pštrosi nesnaží úkryt před deštěm, i když v blízkosti tam, kam se schovat před nepřízní počasí.

    Creek pštros je někdy srovnáván s povzdechem, který se změní na hluk, který zní jako syčení rozzlobeného husa. Hrdelní křik mužských „Boo-Boo-Buuu-yyyy“ multifunkční: on láká samici, a označí území, a udržuje odstup od ostatních mužů. Bručivý Dospělí samci získané nafukování krku.

    Dospělý muž jack zaboří do písku, takže díru asi 30 cm hluboký. Jak dlouho jak tam je v hnízdě žádná vejce se několikrát denně přicházejí do hnízda, a čistí žádnou šanci dostal odpadky, špína, větvičky. Když se vejce v hnízdě, samec inkubátoru je v noci.




    Dospělá žena inkubátoru vejce v průběhu dne, dohlédněte na to, že žádné hlodavci nejsou udělal jejich cestu do zásuvky. Jestliže jeden hnízdo samice inkubátoru svá vajíčka a vajíčka jiných žen, pak vejce se bude jistě v centru hnízda.




    Konvenční moudrost, že pštrosi pohřbívat své hlavy do písku uniknout před predátory, pochází z děl římského učence Plinius starší, ve kterém se záznamy číst: „Sovy nejsou, že když dali své hlavy a krku v zemi se zdá, že celá jejich těla, které mají být skryty“ ,
    Ve skutečnosti, někdy můžete pozorovat sovy, sklonil hlavu k zemi a polykají písek nebo štěrk. Pštrosí vyřazeno z mletých pevných štěrkových kamenů, které zlepšují jejich trávicí proces.
    Také Pštrosi prostě klesá hlavou o zem po dlouhé honičce po nich, pokud nemají dostatečnou sílu, aby běh, nebo dokonce držet hlavu nahoru.


    vědecká klasifikace
    doména: Eukaryotes
    královstvízvěř
    typ: Strunatci
    třídaptactvo
    četa: běžců
    rodina: Pštrosí
    druh: Pštrosi
    vyhlídka: Pštros dvouprstý (Struthio camelus)

    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Africký pštros (lat. Struthio camelus)


    Sdílet na sociálních sítích:

    Podobné

    © 2011—2021 Che.GuruAnimal.ru